Facebook Gplus E-mail RSS
magnify
Home Home SSC Combined Higher Secondary Exam 2013 – Sample Paper – Quantitative Aptitude

SSC Combined Higher Secondary Exam 2013 – Sample Paper – Quantitative Aptitude

in Home, Others

 

SSC Combined Higher Secondary Exam 2013 – Sample Paper - Quantitative Aptitude:-

 

Commission will hold a Combined All India Open Examination for recruitment to the posts of Data Entry Operator and Lower Division Clerk for which 12th Standard Pass or equivalent is the minimum qualification. The Examination will comprise of a Written Objective Type Examination followed by Data Entry Skill Test / Typing Test. The registration for the exam has been started. Interested candidates can apply either OFFLINE OR ON-LINE till 16 August 2013. The exam is scheduled on 10 November 2013 and 17 November 2013.

 

Quantitative Aptitude:

The test will include questions relating to Arithmetic, algebra, Geometry, Mensuration, trigonometry, statistical charts ETC.

 

Here to help our users we are providing you solved sample paper to practice for Combined Higher Secondary Level Exams:-

 

Q.1)                A fraction becomes 1/2 when 3 is subtracted from its numerator. If 5 and 7 are respectively added to its numerator and denominator, it becomes 3/4 Then, the LCM of the numerator and denominator of the said fraction, must be

A.           56

B.           72

C.           42

D.           28

 

Q.2)                The ratio of two numbers is 3 : 4 and their HCF is 6. Their LCM is

A.           36

B.           72

C.           108

D.           144

 

Q.3)                Each interior angle of a regular polygon is 140°. the number of sides of the polygon is

A.           7

B.           8

C.           9

D.           10

 

Q.4)                There is a pyramid on a base which is a square of side 15 cm. If every slant edge of this pyramid is of length 20 cm, then the total surface area in sq. cm of this pyramid is

A.           825

B.           600

C.           450

D.           300

 

Q.5)                There is a pyramid on a base which is a square of side 15 cm. If height of this pyramid is of length 24 cm, then the volume (in cube cm) of this pyramid is

A.           300

B.           600

C.           825

D.           1000

 

Q.6)                The area of the four walls of a room is 660 m2 and its length is twice its breadth. If the height of the room is 11 m, then the area of its floor (in m2) is

A.           120

B.           150

C.           200

D.           300

 

Q.7)                A cylindrical rod of iron whose height is twelve times its radius is melted and cast into spherical balls each of half the radius of the cylinder. the number of such spherical balls is

A.           72

B.           91

C.           100

D.           121

 

Q.8)                A and B can do a piece of work in 15 days. B and C can do it in 18 days. A and C can do it in 30 days. How long will A take to do it alone?

A.           45 days

B.           50 days

C.           55 days

D.           60 days

 

Q.9)                Area of the base of a pyramid is 57 Sq. cm and height is 10 cm, then its volume in cm3, is

A.           570

B.           390

C.           190

D.           590

 

Q.10)              The average of two numbers is 62. If 2 is added to the smallest number, the ration between the numbers becomes 1 : 2. The difference of the numbers is

A.           62

B.           40

C.           84

D.           24

 

 

Answers:- 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. A
  5. D
  6. C
  7. A
  8. A
  9. C
  10. A

 

 

Get Other Combined Higher Secondary Level Examination Sample Papers

 

 

________________________________________________

You May Also Be Interested:

 

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination- Syllabus and Structure

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination 2013 Notification

Strategy To Crack Combined Higher Secondary Level Examination 2013

 

_________________________________________________

Related Links:-

 

SSC CGL Admit Card for Patna Center | Exam To Be Held On 11.08.2013

CCS University UG – 2nd Cut Off & PG – 1st Cut Off List Announced

SBTET C-09 – Syllabus Bifurcation and Model Papers for Unit Tests

IFFCO Recruitment for Financial Management Trainees (FMT) | Last Date: 14.08.2013

GAIL India Recruitment 2013 for Experienced Advisor | Last Date: 24.08.2013

MBA Colleges in West Bengal Accepting CAT Score

ICICI Bank Recruitment 2013 for Branch Manager/ Deputy Branch Manager

 

————————————————————————————————————————

Subscribe  for Free Job Alerts

 

Check more Updates on Jobs, Exams  and Results 

 

Join us on Facebook for regular updates and information

For more information on this or recommendations leave a comment below or contact us at – query@jobsandresults.com

To Get Latest Updates on Top Most Schools and Colleges - Visit Here

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>